čtvrtek 31. března 2011

Den 212. Změna plánu


Měli jsme dnes v plánu vyrazit odpoledně do města na nákupy. Děti holt rostou, ale oblečení se zmenšuje :-). A tak jsme s Kubou vyrazili pro Barunku do školky hned po obědě. Jenže jen co mne uviděla, stěžovala si, že jí je zima a i když mi tvrdila, že je jí dobře, nezdála se mi. Byla taková ukňouraná, jako bývá, když je nemocná. Doma jsem ji změřila, měla zvýšenou teplotu. Když jsem si ji prohlédla pořádně, na čele jsem našla rašící pupínek a vzhledem k tomu, že ve školce už asi měsíc řádí neštovice a Bára je jedna z mála dětí, které je ještě nedostaly, počítám, že to nejspíš neštovice budou. Takže změna plánu. Nikam se nejede a uvidíme...

středa 30. března 2011

Den 211. Zahrada


Někoho zmohla jarní únava a  mně to naopak táhne na zahradu. No, použít výraz "zahrada" pro ten náš pronajatý roh kousek pozemku za domem je možná nadsazené (zahrada za domem je, ale my okupujeme jen malilinkatý kosek úplně na jejím konci, kde několik let nic nerostlo krom obrovských trsů po pás vysoké trávy, kde pokusit se pěstovat cokoli s v půdě, jako např. mrkev či ředkvičky je naprosto zbytečné, (kdysi tam prý zeminu zaváželi kde čím) nemáte šanci, tak tu máme po různých pokusech trvale zatím jen jahody. Ty dosud odolávají i mé nedbalé péči a nepravidelným zálivkám. Doma(rozuměj, za mých dětských let) jsme zahradu měli, a docela velikou. Spoustu záhonů větších i menších, políčko brambor, velký skleník s rajčaty, paprikami a okurkami...ovocné stromy - byla jsem zvyklá na jarní přípravu záhonů, zasévání semínek, okopávání, rytí, plení a další věci, které k tomu patří, ten nekončící kolotoč, který se na chvíli zastaví, když zahradu pokryje sněhová peřina...odměnou nám bylo sklízení úrody od jara do podzimu. Musím říct, že teď, když beru do rukou hrábě či motyku a jdu na tu "svou zahrádku",  tak se moc těším. Děti lítají po zahradě, já se peru s drny a plevelem  a s každým vytrhnutým pýrem vypouštím z hlavy všechno tíživé, negativní, zbytečné...a nechávám prostor pro to milé, hezké, pozitivní... Čím víc makám fyzicky, tím víc jsem nabitá energií. Pro někoho dřina, mému muži zahrada vůbec nic neříká, doma to nezažil a já  jsem vděčná svým rodičům, že tuhle lásku k zahradě ve mně v dětství vzbudili. A mému muži za to, že i když by nemusel, tak když je třeba, překoná se a na zahradě pomůže. Třeba s rytím. Sekáním trávy. A dokonce to vypadá, že ho to baví :-). Vážně si toho cením.


Od dětí natrhaná...

úterý 29. března 2011

Den 210. Školkový


Odpoledne vyrážíme s Kubou pro Barunku a zjišťujeme, že ve školce řádí krtci. Spousta krtků. 




Záhonek před školkou už rozkvétá a na nástěnce u vchodu do školky si můžeme prohlédnout fotky dětí - třeba jak pekly housky nebo vynášely Morenu. A také, co ve školce tvoří - z vystavených obrázků mne zaujaly tulipánky. 


pondělí 28. března 2011

Den 209. Na úřadě


Když jsem byla tuhle na úřadě platit každoroční poplatek za odpad, úplně jsem zapomněla na věc nejdůležitější, a to na známku na popelnici, potvrzení toho, že příslušnou daň jsme zaplatili a mohou si náš odpad v klidu  odvézt. Paní pokladní na to zapomněla také. No, a tak jsme se tam vydali dnes znova.

neděle 27. března 2011

Den 208. Když je

špatné počasí, co třeba zkusit...


napínavý film  - u nás  Léto s liškou


a k tomu něco dobrého na zub...


nebo třeba vodní hrátky :-)


 a když se vyčasí...hurá do zahrádky.

 

pátek 25. března 2011

Den 206. Inspirace


Internet je zdrojem inspirace pro mnohé. I já tu hledám kde co, od různých praktických informací, přes recepty až po nápady pro práci s dětmi. Tento týden jsem se mlsně olízla u šlehačkových řezů s ovocem od Martiny, a tak jsem se rozhodla do nich pustit. No, stačilo chvilka nepozornosti a takhle to s korpusem dopadlo. Naštěstí jsem krému udělala dostatek i na zakrytí takovéhle pohromy :-).

Net využívám i při přípravě, když učím předškolní děti v naší sobotní školce. Zítra si budeme povídat o jednom podobenství, které vyprávěl Pán Ježíš - o hořčičném semínku. Listy s dětmi využijeme jak prakticky při předvádění, jak ze semínka roste strom(rostlinka), a pak při tvoření, kdy si je můžou slepit, domalovat a nahoru přilepit hořčičná semínka.


Sedím  u počítače a hledím z okna. První jarní den už minul, sníh už venku není, slunce svítí, ptáci zpívají, vzduch opojně voní a mně je do zpěvu. A pak mne pohled na můj blog hodí zpět do zimy. Chce to změnu. Teď ještě vymyslet jakou. Zatím vám, milým čtenářům přeji krásné, pohodou naplněné a sluncem zalité jarní dny.

čtvrtek 24. března 2011

Den 205. Co s tím?


Nakonec jsem byla za Popelku já, mladší holoubek pomoc zcela odmítl a starší pomohla, jen aby se neřeklo a křidýlka se moc neunavila:-).
A já si u toho vzpoměla, Amélko, na Tebe, a blahořečila si, že těch (nastříhaných) pexes máme všeho všudy asi jen patnáct.

středa 23. března 2011

Den 204. Kloboučku, hop!



Dnes jsme vyrazili na městský úřad zaplatit každoroční poplatek za odpad. Zpátky jsme se vrátili s nákupem, třemi knihami a také s touto staro-novou hrou. Hrávali jsme ji doma, už když jsem byla malá. Holt nostalgie. Zjistila jsem, že mne baví pořád. A hlavně - jsem ráda, že zaujala i děti.


Kolem druhého roku Kuba víceméně přestal přes den spát, nyní tu potřebu už nějakou dobu zase má. Nespí každý den, ale když jsme doma a je klid, jde si někdy lehnout i sám od sebe. To od Barunky neznám.

úterý 22. března 2011

Den 203. Hrdina


S Kubulou ve městě. 
Taky u lékaře.
Při očkování ani nepíp. Byl pochválen, dostal kočičkovou náplast, obrázek a ještě jsme si vyprosili jeden pro Barunku. Jako, u mne je hrdina!

věže, věžičky...

pondělí 21. března 2011

Den 202. Balónek


Slečna se jala "lakovat" si nehty fixami, naštěstí to šlo dolů celkem dobře. Hůře na tom byl balónek, který patrně trpí nějakou záhadnou nemocí, projevující se obrovskými puchýři.

sobota 19. března 2011

Den 200. Walking down the old road...


Dej mi poznat svoje cesty, Hospodine, uč mě chodit po svých stezkách.  
Veď mě cestou své pravdy a vyučuj mě, vždyť jsi Bůh, má spása, každodenně skládám svou naději v tebe. Hospodine, pamatuj na svoje slitování, na své milosrdenství, které je od věčnosti. 
Nepřipomínej si hříchy mého mládí, moje nevěrnosti, pamatuj na mě se svým milosrdenstvím pro svou dobrotivost, Hospodine. Hospodin je dobrotivý, přímý, proto ukazuje hříšným cestu. On pokorné vede cestou práva, on pokorné učí chodit po své cestě.  
Všechny stezky Hospodinovy jsou milosrdenství a věrnost pro ty, kteří dodržují jeho smlouvu a svědectví. 
Žalm 25,4-10

pátek 18. března 2011

Princess


V úterý měli děti ve školce karneval. Barunčina oblíbená postava je teď princezna Jasmína z Aladina. A tak byla vypravena za arabskou krásku. Ve školce jsem neměla možnost ji vyfotit, tak alespoň jednu z dnešního dne. Takhle (nebo podobně) mi tu po bytě běhá každou chvíli. Její školkový kostým byl trošku střízlivější :-).

Den 199. I u nás...


...dnes sněžilo. Skoro celý den.

úterý 15. března 2011

Den 196. První jarní výprava

Vyzvednout ségru ze školky(dnes měli karneval) a vyrážíme ven. Vždyť je venku tak krásně!
proti slunci...
a na protější straně...
 jeden vrtulník, letící na měsíc...
v lese...
 domeček lesních skřítků  se přes zimu téměř nezměnil...
 ježibaba...
 a bloudící Jeníček s Mařenkou
pučení...

Krásně bylo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...