pondělí 29. srpna 2011

Den 363. Velká pošťácká pohádka?


Byla jedna maminka, která měla malou dcerku. Protože dcerka o letních prázdninách  právě slavila své šesté narozeniny, ale se svým bráškou byly společně u babičky a dědečka, napsala jí maminka k narozeninám dopis, na který se holčička těšila, ale paní pošťačka dopis stále nenesla. Uběhlo pár dnů, a to už za dětmi přijeli rodiče a maminka mezitím zjistila, že udělala velikou chybu, protože na dopis zapomněla napsat číslo domečku, kam mají dopis doručit. Velmi ji to mrzelo, protože ho psala s láskou.
A tak začala po dopise pátrat. Napřed se byla zeptat na poště, kam byl zaslán. Tam o něm nevěděli, ale dali jí telefon na poštu ve vedlejší vesnici, kde prý byl nejspíš předán. Na této poště se maminka dozvěděla, že dopis, pokud ho nebylo možné doručit, odvezli na poštu do blízkého města a odtud by měl putovat do ještě většího města, kde je velká úložna zásilek, které pošťáci nemohou doručit, ze všemožných důvodů. Ale zjistit, jestli tam dopis je, se nedalo jen tak. Maminka musela napsat písemnou žádost a v ní uvést veškeré informace, které  by vedly k dohledání dopisu. Moc tomu nevěřila, ale pořád v koutku srdce doufala, že v té velké úložně dopis leží a že se nakonec najde. Uběhlo několik dní a maminka scházela po schodech k poštovní schránce. Ležel v ní dopis z pošty... a v něm...nalezený narozeninový dopis pro holčičku, která před měsícem oslavila své šesté narozeniny.
(Poděkování patří pracovníkům Brněnské poštovní úložny, btw. hledané zásilky se dohledávají ručně a mají jich tam opravdu veliké množství, jeden by nevěřil...)

7 komentářů:

  1. To je napínavý příběh... Jednu paní, která v úložně pracuje, shodou okolností znám, a jsem ráda, že se našel. Snad udělal Barunce i tak radost. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hlavně že se našel a holčička si mohla maminčin dopis přečíst.

    Pro tyto případy stále píšu svoji zpáteční adresu. Ono je to jak s tím deštníkem. Nemáš, zaprší, napíšeš zpáteční adr., určitě adresáta najdou. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký příběh, a s dobrý koncem, což nebývá vždy pravidlem.

    OdpovědětVymazat
  4. Marti, já myslím, že udělal, ale asi ho ocení více(doufám, možná naivně :-), až bude starší a sama si ho pak někdy přečte:-)
    Mutile, také píši všude zpáteční adresu, ale tady jsem prostě na tu barevnou obrázkovou obálku holt nenapsala, no.
    Jitko, no byla jsem mile potěšena. Jen, když jsem se se dívala na razítka, kdy kde dopis byl, tak dopis byl v tu dobu když jsem volala či byla na poštách u nás, stále ještě někde na jedné z těch pošt byl (ale asi toho mají moc, prostě ochota se podívat, zda ho tam náhodou nemají, nebyla - možná si to představuju fakt moc jednoduše, ale jsou to menší pošty na vsi, tak toho snad tolik mít nemohou). Ale jsem ráda, že to dobře dopadlo.

    OdpovědětVymazat
  5. To je hezké! Ani bych nevěřila, že se dopis dohledá, to jsem velmi příjemně překvapená!

    OdpovědětVymazat

Ať už jste se sem dostali jakkoli, pokud se Vám zde líbí, Váš komentář mne vždy potěší :-).
Krásný den přeje
Kopretina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...