středa 28. ledna 2009

Recyklace aneb když pustíte dítě z domu...

Protože jsem odpoledne vezla babičku za dědou do nemocnice, kamarádka vypomohla, a tak starší dítko zůstalo u nich (kamarádka má tři děti, přičemž prostřední je podobného věku jako dcera). Když jsem ji navečer vyzvedávala, bylo vidět, že se náramně bavila. Doma mi pak před spaním nadšeně vypravovala, na co všechno si hráli, a taky že se dívali na pohádku o autech. Místo spánku poletovala po bytě a prozpěvovala si: "Recyklovat, recyklovat není tak těžké." Vypadala, že si takto bude prozpěvovat minimálně do půlnoci, a tak jsem se zeptala, jestli vůbec ví, co to znamená, recyklovat. Odpověděla, že ne, a tak jsem se jí to snažila vysvětlit. Nejspíš pochopila, protože za chvíli za mnou přišla do obývacího pokoje a sladkým hláskem pravila:
"Mami?"
Usmála jsem se a v očekávání milého vyznání se zeptala:
"Co?"
Její odpověď mne usadila.
"Když budeš někdy stará, tak tě zrecykluju. Úplně."

Šikulka

neděle 18. ledna 2009

V lese


Slíbili jsme dceři, že půjdeme ke krmelci odnést zvířátkům kaštany, které na podzim nasbírala.

No, moc jich už nezbylo, ale radost měla velkou.

sobota 17. ledna 2009

čtvrtek 8. ledna 2009

Na vycházce

 
Dnes se mi focení nějak nedařilo, sníh nekvalitní, rampouchy neostré... Tak dávám tuhle. Kontejner za rohem naší ulice, který často využíváme.

úterý 6. ledna 2009

Hele, už stojím!


Vyfoceno po návratu domů od rodičů - ještě jsme ani nestihli všechno vybalit a poklidit. Byli jsme v ložnici, když tu mi M. říká:"Podívej!". Nakouknu do obýváku a vidím Kubu stát u nevybalené krosny:-). Než jsem stihla vzít foťák, tak si kecnul zpátky na zem, ale do minuty se zvedl znovu. To už se mi podařilo zachytit. Od té chvíle pořád někde stojí - a padá. Bere to chlapec hopem, za tři dny mu bude sedm měsíců...

pátek 2. ledna 2009

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...